Krąg 12 podróżników w czasie zaprasza do wspólnej przygody
Nie jesteś zalogowany na forum.
Wybiegam z płaczem z pomieszczenia. Biegnę przed siebie, sama nie wiem gdzie, łzy utrudniają mi widok. Boże ta kobieta jest tyranem. Nie rozumiem jak można tak kogoś upokorzyć nic jej nigdy nie zrobiłam.
Unoszę brew i patrzę na jędzę.
- Chce pani ją doprowadzić do załamania nerwowego? Bo jest na dobrej drodze.
I'm great in bed.
I can sleep for days.
Macham lekceważąco ręką.- Nic jej nie będzie. Ale jeśli tak się o nią martwisz, to biegnij za nią, bo ja nie zamierzam.- przewracam oczami.
Kręcę głową.
- Oczywiście. Przyprawianie ludzi o zawał serca to moje hobby, które wpisuję w cv. - Podnoszę się z miejsca i salutuję. - Dziękuję za rozkazy, mein fuhrer.
Wstaję i wychodzę z pomieszczenia. Przewracając przy tym oczami.
I'm great in bed.
I can sleep for days.
Wzdycham, naprawdę te korepetycje wyjdą im obojgu na dobre. Ja zawsze mam racje, dlatego też i tym razem wyjdzie na moje.
Podchodzę do drzwi i pukam.
Czuje ucisk w żołądku. Co mogłam zrobić nie tak?
Słysze "proszę" i wchodzę.
- Dzień dobry. - Witam się z zdenerwowanym uśmiechem.
"Jeśli spędzasz życie na czekaniu na burzę, nigdy nie nacieszysz się słońcem."
- Siadaj.- mówię sucho i przewracam oczami
Posłusznie wykonuję polecenie. Siadając na krześle kulę ramiona zer strachu.
Co zrobiłam nie tak...? Zastanawiam się gorączkowo.
Milczę i czekam.
- Naprawdę nie wiem po co ja cię tu trzymam. Jesteś nam absolutnie nie potrzebna. Nie jesteś wybrańcem a twoja umiejętność przenoszenia się w czasie jest na tragicznym poziomie.- kręcę z z zażenowaniem głową
- Ale pani Mantrose ostatnio idzie mi coraz lepiej. - Próbuje się obronić.
- Nie wystarczająco lepiej.- walnę pięścią w stół.- Do tego czasu masz zakaz kontaktu z każdym z 12 wybrańców a po lekcjach masz cały wolny czas poświęcać nauce. Zaniżasz nam średnią i renomę.
Kulę się ze strachu, przygryzam wargę.
- Pani Mantrose, ja na prawdę się staram - mówię pochylając głowa.
- Nie wystarczająco widać.- przepraszam oczami.- U mnie w szkole najważniejsza jest nauka. Jeśli nie poprawisz swoich umiejętności... to pożegnasz się z uczestnictwem w wszystkich uroczystościach i imprezach które szkoła organizuję. Na razie masz tylko bezwzględny zakaz rozmów z wybrańcami. Oni mają ważniejsze teraz sprawy niż rozmowy z tobą na durne tematy albo pomoc tobie.- mówię zimnym jak lód tonem.
Kiwam głową.
- Nauka idzie mi dobrze... - ale praktyce idzie już gorzej. Lubię to. I na miarę swoich możliwości sprawia mi to przyjemność. Tyle, że tu wymagają ode mnie tak strasznie dużo w ciągu tak małego czasu. Poza tym... Dyrektorka z jakiegoś powodu za mną nie przepada.
- Teoria owszem idzie ci odrobinę minimalnie lepiej ale praktyka to kompletne dno, nie radzisz sobie z przeniesieniem się nawet 2 miesiące wcześniej.-mówię bez uczuć.- Zakaz zniosę jak uznam wystarczającą poprawę i masz go przestrzegać. A teraz nic już więcej od ciebie nie potrzebuję, idź z łaski swojej do nauki.
Wstaję z krzesła z wypiekami na twarzy.
- Do wiedzenia, pani Montrose. - żegnam się. - Obiecuję poprawę. - dodaję.
- Jeszcze nie wyszłaś?- macham na nią zbywająco ręką.
Pochyla, jeszcze bardziej głowę i wychodzę z gabinetu.
- Pięknie... - mruczę pod nosem.
Pukam do drzwi gabinetu. - Puk puk. - bo czemu by nie wykorzystać sytuacji i nie zrobić klasycznego kawału.
If I could turn back time
- Proszę.- mówię nie odrywając wzroku od laptopa.
Dupa, nie wyszło. Co za grat. Wchodzę do gabinetu. - Ma'am. - kłaniam się.
- Witam Panie...- zaczynam ale nagle się orientuję, że w życiu tego chłopaka na oczy nie widziałam.- Co pana do mnie sprowadza?
- Właściwie nie do pani. - uśmiecham się - Poszukuję Saifa.
- A czy ja wyglądam jak profesor Saif?- unoszę brwi.
- Niestety, on wygląda dużo lepiej niż pani. Ale to na panią przyszło mi trafić. Więc, czy mogę się spodziewać, że w najbliższym czasie powiadomi pani Saifa, że tu jestem? - opieram się o ścianę.
Ostatnio edytowany przez Leondre (2016-07-27 16:52:06)