Krąg 12 podróżników w czasie zaprasza do wspólnej przygody
Nie jesteś zalogowany na forum.
Otwieram szeroko oczy całkowicie zaskoczona.- Co ty tutaj w mojej Akademii robisz? Jak śmiałeś tu przyjść?
- Jak to co robię? - pytam zaskoczony - Przyszedłem się przywitać, mój ty więdnący kwiatuszku.
Every villain is a hero in his own eyes
- Nie masz prawa mnie tak nazywać .- oburzam się.-A po co konkretnie przyszedłeś? Nie wierzę, że przyszedłeś sobie tutaj tylko i wyłącznie na pogawędkę.
- To uwierz, nimfo błotna. Tyle lat i dalej nikt cię nie chce. - siadam na biurku.
-Mogłabym powiedzieć o tobie dokładnie to samo. Nadal po tylu latach nikogo nie masz.- uśmiecham sie sztucznie.- Skoro to będzie pogawędka to nie może herbatki chcesz?- mówię przesłodzonym tonem.
- Nie zdziwiłbym się, gdybyś coś do niej dorzuciła. Kto wie, czyje zwłoki trzymasz pod biurkiem. - wzdrygam się.
- Herbatę zrobi moja najlepsza uczennica. Ona jest krystalicznie czysta, w życiu by nic nie dorzuciła.- Stwierdzam spokojnie, zakładając nogę na nogę.
- A kto wie czym pierzesz mózgi swoim pomiotom. Ale nie krępuj się. Może uczynisz światu przysługę i się udławisz?
Przewracam oczami.- Nie jestem gorsza od ciebie.- mówię zimnym tonem i dzwonię szybko do uczennicy: Megan przynieś natychmiast herbatkę. Mamy wyjątkowego gościa więc ma być najlepsza jaką potrafisz.
- A ja myślałem, że będziesz próbowała mnie zabić, nieopierzona kuro. - śmieje się, a z kieszeni mojej marynarki wyskakuje wiewiórka i zaczyna buszować po biurku.
Pewnie po raz kolejny przyjechał minister albo jakiś tam premier. Dosypuje do szklanki Montrose odrobinkę środka przeczyszczającego ta małpa nie może mi rozkazywać. Wchodzę do pomieszczenia i zauważam faceta siedzącego na biurku. To na pewno nie jest żaden minister ani urzędnik. Kładę tace na stoliku.
Przyglądam się dziewczynie. - Wyglądasz znajomo słoneczko. - przekrzywiam głowę zaciekawiony
- Przepraszam, musze juz iść. Mam dużo nauki.- mówię i zaczynam powoli sie cofać do wyjścia. Oj nie dobrze. Ten facet wyglada podejrzanie.
Przekrzywiam głowę w drugą stronę, jak zaciekawiony pies. - A idź dziecko. - zbywam ją ręką i przy okazji wrzucam niezauważalnie Montrose tabletkę nasenną.
- Do widzenia- mówię cicho i odchodzę. Na korytarzu opieram sie o ścianę i oddycham z ulga.
- Dziwne to to. Chore psychicznie czy po prostu za dużo czasu z tobą? Bo skutki podobne. - sięgam po herbatę, ale nawet jej nie tykam.
- Megan ma po prostu niewielkie problemy z nieśmiałością i kontaktami z chłopakami.- wzruszam ramionami i upijam łyk herbaty. Pyszna jak zwykle.
Spoglądam na zegarek. - Pięć, cztery.... - odliczam głośno.
Po chwili robię sie strasznie senna. Ziewam i zasypiam twarzą w papierach na biurku, a szklanka wypada mi z ręki.
- Jeden. - podnoszę wzrok znad zegarka. - Dobranoc, leniwcu. - podłączam pendrive do laptopa i ściągam wszystko co się da, następnie biorę potrzebne papiery, a na koniec dorysowuję jej hitlerowski wąsik naprawdę ciężko zmazywalnym markerem permanentnym. Łapię wiewiórkę z kark i znikam.
Staję przed drzwiami dyrektorki i pukam trzy razy, a następnie uchylam drzwi.
- Dzień Dob... - zaczynam, lecz zamiast dyrektorki widzę młodą dziewczynę.
- Cześć, czy zastałem panią dyrektor? - mówię oficjalnym tonem, a jednak cały czas z uśmiechem na ustach.
Siedzę na fotelu ciotki z nogami założonymi na jej drogocenny stolik podziwiając swoje paznokcie. Po jakimś czasie ktoś wchodzi do pokoju podnoszę wzrok.- Hej, ciotki nie ma. W czym mogę pomóc?- unoszę brew.
Unoszę brwi.
- O, więc jesteś spokrewniona z tą całą Montrose. - stwierdzam ze śmiechem.
- Niestety tak.- przewracam oczami.- Ostatnio ciotka ma jakieś problemy żołądkowe, podobno ktoś tam otruł ją jakąś tam herbatą.- śmieję się.
- No to nieźle - gwiżdżę. - Musiała komuś bardzo podpaść. - mówię w dalszym ciągu z uśmiechem na ustach. W pewnym momencie pozwalam sobie usiąść na jednym z krzeseł. - Nie za wygodnie ci? - pytam, śmiejąc się.