Krąg 12 podróżników w czasie zaprasza do wspólnej przygody
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Unoszę brwi zaciekawiony. - Czy można w nim znaleźć informacje o obozie w Auschwitz?
Wish we could turn back time
Kiwam głową. Włączam komputer i zaczynam wpisywać dane na temat Auschwitz Birkenau.
Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz, co ci się trafi.
Przyglądam się poczynaniom dziewczyny. Przeglądam wszystko, co pojawia się na ekranie. - Mogę, panienko? Niestety nie widzę tego, czego szukam.
Oddaję myszkę mężczyźnie i siadam z powrotem na fotelu. Zastanawiam się czy zapytać go o coś...
- Jak czuje się pan w tym wieku? - pytam.
- Trochę nieswojo. - stukam w klawiaturę, ale nic nie ma. - Cholera. - kręcę głową
- Może pomóc panu? - pytam.
- Nie nie. Chwilka. - zamiast szukać informacji o ucieczce, wpisuje informacje o obozie. Następnie znajduję dwusetną stronę i pierwszy wynik. Jest jedno okno. "Wyszukaj". Wstukuje: "Ucieczka". Jednak wyskakuje komunikat "Podaj hasło" Zaczynam się zastanawiać. Zamiast ucieczki wpisuję jej datę i godzinę. Wyskakuje cały artykuł. Klaszcze w dłonie. - A jednak o takiej porażce nie można zapomnieć.
No, tak... zapomniałam.
- Czemu szuka pan informacji o tym? - pytam cicho.
- Ciekawi mnie, ile jest nakłamane. A z tego co widzę, całkiem sporo. Więźniów nigdy nie udało się znaleźć. Osobie przewodniczącej ucieczce też nie.
- Uciekł pan stamtąd, prawda? - odkładam aparat do torby.
- Nie. - kręcę głową
- To skąd pan wie tyle o tym? - pytam.
- Nigdy nie musiałem stamtąd uciekać, panienko. Niemcy uznali mnie za swojego. To dzięki mnie więzieniowie uciekli.
Strony: Poprzednia 1 2