Krąg 12 podróżników w czasie zaprasza do wspólnej przygody
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Oo cześć Hunter.- uśmiecham się delikatnie.- Moglibyście mi powiedzieć czemu spaliście w jednym łóżku?- unoszę brew.
- Bo zasnęliśmy? - Mruczę, wzruszając ramionami i przewracając oczami.
You're goddamn right I'm bitter. Sometimes we have to face things on our own.
Piorunuję go wzrokiem, gdy Megan nie widzi. Uśmiecham się do niej.
Powinnam zostać aktorką.
- Tak jakoś... wyszło. Rozmawialiśmy i nam się przysnęło.
Just smile and say you're fine, nobody really cares anyway.
- Następnym razem mnie ostrzeżcie jak zamierzacie razem nocować.- kręcę głowa.- Naprawdę nie mam nic przeciwko.
- To już się raczej nie powtórzy - mówię.
Wstaję z łóżka i patrzę na Eileen. Mam wrażenie, że widzę przed sobą zupełnie inną osobę, niż poprzednio.
I sam już nie wiem, czy to dobrze, żeby pozwalać sobie na takie zbliżenie się do niej.
- To... umm... - Drapię się po głowie. - Do zobaczenia, Eileen.
Żegnam się i szybko wychodzę z pokoju.
You're goddamn right I'm bitter. Sometimes we have to face things on our own.
Czuję się dziwnie otępiała, gdy Hunter wychodzi.
- To naprawdę nie było tak - mówię, choć wiem, że i tak Megan mi nie uwierzy.
- A jak w takim razie było?- siadam na łożku.
Wzruszam ramionami.
- Tak jak mówiłam. Rozmawialiśmy i usnęłam. A on widocznie też usnął. - Schodzę na dół, nadal trochę zaspana i siadam na schodku. - Przyszedł mnie przeprosić i... tak jakoś wyszło - mówię, starając się ominąć wątek z bliznami.
- Rozumiem, przynajmniej jedna z nas będzie miała chłopaka.- uśmiecham sie.
Czuję, jak na moją twarz wpełza rumieniec.
- On nie jest moim chłopakiem... I nim nie będzie - mówię, starając się zachować obojętność.
Cały ten pomysł wydaje się świetny absurdalny.
- Wydaje sie w porządku, raz z nim rozmawiałam jak przyszedł do babci a byłam tylko ja -wzruszam ramionami.
Przechylam głowę.
- Rozmawiałaś z nim? Nic nie mówiłaś. I nie bałaś się? - Pytam, starając się zmienić temat.
- To było w sumie juz dawno, ale ostatnio co raz lepiej mi idzie rozmowa z chłopakami. To może dzięki tym lekcjom z Edem.- wzruszam ramionami.
Szybko mrugam oczami zdziwiona.
- Z Edem? Tym Edem? - Marszczę brwi. - Nie mówiłaś mi, że masz z nim lekcje. I... ty tak sama?
- Tak z dokładnie tym Edem o którym myślisz.- uśmiecham sie. - Małpa Montrose kazała mi go uczyć francuskiego bo on coś tam nagadał jakiejś grupie z wymiany.- przewracam oczami.- I tak jakoś wyszło, że poznał moją historie, tą cześć której nawet babcia nie zna.
Marszczę brwi.
- Powiedziałaś mu o wszystkim? Ale... czemu?
- Nie powiedziałam mu, sam sie jakoś domyślił, nie wiem może Montrose mu coś na mój temat nagadała.- wzdycham:
Kręcę głową.
- Krochmal nie powiedziałaby mu, chociażby po to, by utrudnić mu kontakty z tobą. - Marszczę brwi. Czy ja użyłam przezwiska Adriena?
- Krochmal? Skądś kojarzę to przezwisko.- marszcze brwi.- Powiedziała mu, gdy stałam centralnie obok niej ze boje sie facetów. A potem oczywiście wybiegłam.
Przechylam lekko głowę.
- Choć... w sumie to nie wydaje się takim złym pomysłem. Wiesz, może jakby nie wiedział, to inaczej by się zachowywał.
- Taak, na pewno zecydowanie lepiej dzięki temu mi sie z nim rozmawia i nie próbuje sie do mnie dobierać.- uśmiecham sie
Dopiero po chwili orientuję się, że tupię stopą, więc to powstrzymuję.
"Pierdoło, żadnego z ciebie nie ma pożytku. Tylko niepotrzebny hałas robisz."
- Wydaje mi się, że nie jest on typem takiego, co by się dobierał. Bardziej bym się obawiała DiAngelo czy Adriena. - Przypomina mi się nasza umm... rozmowa w barze i czuję się zażenowana.
- Gadałam z Adrienem niedawno i już zaczął mnie dotykać. Odsunęłam się jak poparzona, ale nie zwiałam.- uśmiecham się.
Nie mogę powstrzymać śmiechu.
- Ja tam go lubię... Choć nie chciałabym z nim wylądować sama w jednym pomieszczeniu.
- Czemu? Ty byś się raczej umiała przed nim obronić.- śmieję się.