Krąg 12 podróżników w czasie zaprasza do wspólnej przygody
Nie jesteś zalogowany na forum.
Tutaj znajduję się chronograf i stąd właśnie wybrani przenoszą się w czasie.
Poprawiam kurtkę. (http://www.polyvore.com/saif_world_war_ … =199915692) Na razie jestem sam. Przyglądam się chronografowi. Tyle zachodu o zepsuty zegar. Kręcę głową. Bez sensu.
They say before you start a war, you better know what you're fighting for.
Schodzę do podziemii i witam się z profesorem. Chowam pistolet do kieszeni (http://www.polyvore.com/battle/set?id=199909025) i zaczynam patrzeć się na sznurówki.
Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz, co ci się trafi.
Kładę dłonie na udach i kłaniam się w pół. Przyglądam jej się przez chwilę. - Jesteś pewna, że to odpowiedni strój?
- Tak mi się wydaje. W długich nieprzylegających spodniach polegnę już na pierwszej walce. - wzruszam ramionami. - W ten sposób będzie szybciej. - mówię.
Wchodzę do podziemi ubrany w strój od babki Megan. (http://nunda.home.pl/ola/files/gimgs/15 … howska.jpg) Unoszę brew.
- Lea, zdajesz sobie sprawę, że powstańcy tak się nie ubierali?
You're goddamn right I'm bitter. Sometimes we have to face things on our own.
- Jednak twój strój nas zdradzi. Kobiety ubierały się zupełnie inaczej. A biorąc pod uwagę, że ty i Megan zostaniecie w obozie powstańców, a ja i Hunter pójdziemy w teren, zdecydowanie musisz się przebrać. - mówię łagodnie.
- Zdaję sobie sprawę. - przewracam oczami. - Ale mój strój jest chyba najmniejszym problemem, prawda? - pytam.
- Niestety nie. Przede wszystkim dyskrecja. - przenoszę wzrok na Keitha - Dzień dobry, Hunter. Jak samopoczucie?
Wchodzę do podziemi wygładzając sukienkę która chyba jest pamiątką rodzinną .- Dzień Dobry.- mówię cicho do Saifa i staje z boku.
Wzruszam ramionami.
- Wracam do miejsca, z którego uciekłem. Dosłownie. Więc nie jest ciekawie.
- Mam jeszcze jedno pytanie. Jak to ZOSTANIEMY? - pytam. - Przecież potrafię walczyć. - mówię.
- Dasz radę. - uśmiecham się - Dzień dobry, Megan. Skoro są już wszyscy, to możemy zaczynać. Po pierwsze: Wszelkie telefony, słuchawki - spoglądam na Huntera i uniesionymi brwiami - zostają tu w tej sali.
- Może nie uwierzysz, ale wiem jak wygląda życie podczas II WŚ. Zostawiłem wszystko w pokoju - mruczę.
Krzyżuję ramiona, ale się nie odzywam. To się nazywa zbyt stereotypowe podejście do sprawy...
Kiwam głową. - Po drugie: Bronie mamy tylko ja i Hunter. - Lea spogląda na mnie zaskoczona - Jesteś przewidywalna, panno Anucio. Oddaj pistolet.
Patrzę się na niego zdezorientowana. Może uda mi się jakoś skłamać?
- Skąd pan wie, że ja niby coś mam? - przegryzam wargę.
- Bo widziałem, jak go chowasz. - wyciągam rękę - No już. Raz raz. Czas nas goni.
Patrzę się na niego spode łba, ale oddaję mu pistolet. Milknę.
- Coś jeszcze? - Pytam rzeczowo.
Wolę znać rozkazy wszystko wiedzieć.
Kiwam głową. - Po trzecie: Plan. Przeniesiemy się do obozu powstańców na Ochocie. Tam zostaną Lea i Megan. - spoglądam na dziewczyny. - Zostaną. - kładę szczególny nacisk na to słowo - Ja i Hunter przejdziemy kanałami w stronę Pragi. Na Starym Mieście natkniemy się na Jonasa.
- A co będziemy robić w tym obozie? - pytam.
- Pomagać powstańcom. I czekać na nas. Jeśli nie wrócimy przed zmrokiem, wrócicie do Akademii i powiadomicie Madame Monterose.
- Czyli zero jakiegokolwiek praktycznego wkładu w misję? - mruczę pod nosem i idę się przebrać.
- Zamknij się i słuchaj rozkazów, Lea - warczę z przyzwyczajenia, zanim zdążę się powstrzymać. Zazwyczaj szanuję kobiety, ale ona NIEMIŁOSIERNIE mnie wkurza. - Twoja duma ma nam rozwalić misję?
Rozkazy... To nie wojna, Hunter. Nie nasza.